Ahmet Kotan’ın adı müzik atölyesinde yaşatılacak

Ahmet Kotan’ın adı müzik atölyesinde yaşatılacak

Yüksekova’da geçen yıl geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Ahmet Kotan’ın ismi Şehit Azizhan Keskin İlk ve Ortakulu'ndaki müzik atölyesinde yaşatılacak.

Yüksekova’da Şehit Azizhan Keskin İlk ve Ortaokulu'nda görev yapan müzik öğretmeni Ahmet Kotan geçen yıl çarşı merkezinde yürürken aniden rahatsızlandı. Kotan olay yerine gelene ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Kotan hayatını kaybetti.

401-23

Hakkari Valiliği koordinesinde, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi’nce, "Atölyesiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında hazırlanan ve Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP) tarafından finanse edilen müzik atölyesinin açılışı gerçekleştirildi.Yüksekova Şehit Azizhan Keskin Ortaokulu bünyesinde kurulan müzik atölyesine geçen aylarda vefat eden okulun müzik öğretmeninin ismi verildi.

406-9

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit Beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ve  İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael ve Belediye Başkan Yardımcısı Sami Keskin ile birlikte Şehit Azizhan Keskin İlk ve Ortaokulu'ndaki müzik atölyesinin açılışına katıldı.

Açılış kurdelasını kesen Çimşit, burada yaptığı konuşmada Müzik Öğretmeni Ahmet Kotan’ın vefatının herkesi derinden üzdüğünü söyledi.

Kotan’ın öğrencileri ve öğretmen arkadaşları tarafından sevilen biri olduğunu belirten Çimşit, şunları kaydetti:

“Bizlerd e onun hatırasını canlı tutmak adına Şehit Azizhan Keskin İlk ve Ortaokulu'nda bir müzik atölyesi oluşturuldu. Oluşturulan bu müzik atölyesine Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA)’nın da desteği oldu. İnşallah açılan bu müzik sınıfında Ahmet Kotan öğretmenimizin istediği şekilde öğrenciler yetişecek.”

405-15

Ardından piyano gösterisi ve öğretmen ve öğrenciler tarafından koro gösterisinin sunulduğu program atölyenin bulunduğu koridordaki serginin gezilmesiyle sona erdi.

Program süresince öğretmen ve öğrenciler gözyaşlarına hakim olamadı.

404-18

403-16

407-15

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.