Ahmet Budak adına Yüksekova’da Konferans Salonu açıldı

Ahmet Budak adına Yüksekova’da Konferans Salonu açıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki İmam Hatip Ortaokuluna, Ak Partili siyasetçi Ahmet Budak adına konferans salonu törenle açıldı.

 Açılış törenine Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, 24. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Ak Parti İstanbul Eski İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş, Ak Parti İstanbul Eski İl Başkanı Dr.Selim Temurcu, Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, İstanbul Hakkarililer Derneği Başkanı Şemsettin Demir, İş insanları Ramazan Kumek, Teoman Zeydan, Şevket İçem, Celal Kara ve Ahmet Budak'ın eşi Münire Budak katıldı.

İstanbul Hakkarililer Derneğinin geliştirdiği proje kapsamında, hizmete açılan konferans salonunun açılışında konuşan Yüksekova Kaymakamı Kaşıkçı, şehit Ahmet Budak adına açılan konferans salonunu yapan İstanbul Hakkarililer Derneği ve katkı sunanlara teşekkür etti.

Açılışta konuşan 24. dönem CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay çok güzel bir tablonun olduğunu ve bunun bütün siyasilere örnek olması gerektiğini söyledi. Bu tabloyu yaymak için siyasilerin çaba göstermediğini belirten Tunay, "Kamplaşma, kutuplaşma ve tartışma taban yapmış durumda. Eskiden siyasi parti liderleri çıkıp televizyon kanallarında medeni bir şekilde tartışırlarmış. Millette kararını verirmiş. Ama bugün en ağır hakaretler, meclisteki kavgalara bakıyorsunuz. Ben görev yaptım gerçekten bazen utanıyorum" dedi. 

Tunay, "Yapmamız gereken tek şey okumak. Kendimizi geliştireceğiz ayrımı ortadan kaldıracağız. Bu gün Ak Parti iktidar, yarın başka bir parti olur. Sonuçta ölüp gideceğiz böyle düşünmek lazım. Ama biz siyasiler maalesef bunu yapamıyoruz. Bu birlik ve beraberlik herkese örnek olur. Bu salonunda emeği geçen iş adamlarımız kaymakamımız katkı sağlayan kim varsa Allah razı olsun. Bu örneklerin artması gerekiyor. Bu ülke hepimizin gidecek başka bir yerimiz yok. Yarın bir sıkıntı yaşasak hiç kimse bizi kabul etmez, içine de almaz, acı gerçek bu biz bize kalırız, sürünürüz. O yüzden buraya sahip çıkacağız birlik beraberliğimiz daim olsun diliyorum" diye konuştu.

Ak Parti İstanbul eski İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş, bu bölgede çok ciddi eğitim sorunlarının olduğunu hissettiklerini söyledi. Ödemiş, "Bir İmam Hatip Ortaokulunun mescidinin olmayışı yada yetersiz olması, İstanbul’da, batıda konferans salonları, seminer salonları olan yerin burada olmaması İstanbul’dan siyaset yapan ve en azından toplumun tüm kesiminden hemhal olmuş bir kardeşiniz olarak bizleri gerçekten ziyadesiyle üzdü. Daha ileriye layıksınız daha iyileri yapılmalı Yüksekova’da Hakkari’de, Mardin’de ve Şırnak’ta" dedi. 

Bu arada Yüksekova İmam Hatip Ortaokuluna açılan mescide de katkılarından dolayı iş adamı Teoman Zeydan ismi verildi.

Kaynak:Yüksekovahalkınsesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.