AFAD’dan, basın mensuplarına ilk yardım eğitimi

AFAD’dan, basın mensuplarına ilk yardım eğitimi

Hakkari Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, "Afetlere Hazırlık Yılı’ etkinlikleri kapsamında kentte çalışan basın mensuplarına ilk yardım eğitimi verdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

İl Afet ve Acil Müdürlüğü koordinasyonunda il sağlık müdürlüğü iş birliğiyle yerel basın mensuplarına yönelik temel ilk yardım eğitimi verildi.

112 Acil Çağrı Merkezi’nde verilen eğitime Hakkari Afet ve Acil Durum Müdürü Resul Karadeniz, Hakkari Sağlık Müdürlüğü personelleri ve AFAD İl Müdürlüğü personeli katıldı.

Eğitim programı öncesi kısa bir açıklama yapan AFAD İl Müdürü Resul Karadeniz, afetlere dirençli bir Türkiye için toplumda önlem alma kültürünü önceleyen zihinsel dönüşümü gerçekleştirmek ve vatandaşların afetlerde güvende kalabilmeleri için “Afetlere Hazırlık Yılı” çalışmalarına başlandığını söyledi.

Müdür Karadeniz, ev sahipliği nedeniyle 112 Çağrı Merkezi Müdürü ve yetkililerine teşekkür etti.

Hakkari Sağlık Müdürlüğü ve Kızılay Eğitmenleri Suzan Yarcı ve İsmet Timur, basın mensuplarına temel ilk yardımı konusunda pratik ve uygulamalı eğitim verdi.  

1-20200122194816.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.