Adıyaman ve Şanlıurfa'da peş peşe depremler... Köylerde yıkılan evler var

Adıyaman ve Şanlıurfa'da peş peşe depremler... Köylerde yıkılan evler var

Adıyaman ve Şanlıurfa'da art arda şiddetli depremler meydana geldi. Adıyaman'ın Samsat ilçesinde saat 14.07'de 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Adıyaman'ın ardından Şanlıurfa'da da 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Adıyaman'da deprem ... Adıyaman 'ın Samsat ilçesinde saat 14.07'de Richter ölçeğine göre 5,8 büyüklüğünde, AFAD'a göre 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.  Adıyaman 'da yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Gaziantep, Kilis, Batman ve Şanlıurfa'da da şiddetli şekilde hissedildi.

ŞANLIURFA'DA DA DEPREM

Adıyaman'daki depremin ardından Şanlıurfa'ya bağlı Kasımkuyu'da 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

BELEDİYE BAŞKANI: YIKILMAYAN EV YOK

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, "İlçe merkezinde ölü ve yaralı yok. Belediye, hükümet Konağı yıkıldı. Yıkılmayan ev yok" diye konuştu.

Adıyaman'a bağlı Akdamar köyünün muhtarı Necmettin Öztürk, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Büyük bir deprem oldu. 15 ev yıkıldı. İki yaralı var. Ulaşan ekip olmadı. Köyümüzün yarısı yıkıldı. Köyümüzün nüfusu 250" dedi.

ÇEVRE İLLERDE PANİK

Deprem Gaziantep'te de hissedildi. deprem sonrası şehirde büyük panik yaşanırken, yurttaşlar sokaklara çıktı. Bir an önce aileleri ile haberleşen yurttaşlar, sarsıntının uzun sürdüğünü ve çok korktuklarını belirtti. Yaşanan deprem sonrası meydana gelen artçı sarsıntılar da Gaziantep'te hissedildi. Yurttaşlar evlerine girmekte tereddüt ederken, sokaklardaki bekleyişleri sürüyor.

Elazığ kent merkezinde deprem yaklaşık 10 saniye hissedildi. 15 Temmuz Demokrasi meydanında depremi hisseden vatandaşlar, "Oturuyorduk, baktık sallanıyor ayağa kalktık, bekledik" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.