Adıyaman ve Özdemir aileleri barıştırıldı

Adıyaman ve Özdemir aileleri barıştırıldı

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesine bağlı Ayvalık Köyünde yaşayan Adıyaman ile Pirinçli Kavaklı köyünde yaşayan Özdemir aileleri arasındaki 3 yıllık husumet sona erdirildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Adıyaman ve Özdemir aileleri arasında 3 yıl önce başlayan husumet ilçenin kanaat önderlerinin yoğun çabası sonuç vermemişti.

30 yıl önce Manisa'nın Salihli ilçesine yerleşen Jirki Aşiretinin ağası olan Ömer Ağanın Oğlu Kokel Özdemir barışın sağlanması için devreye girdi.  

Akraba olan Adıyaman ve Özdemir aileleri arasındaki huzursuzluğun büyümesini engellemek için Manisa’dan gelen Jirki Aşireti Liderlerinden Kokele Emer, Jirki Aşireti liderlerinden Tahir Adıyaman ve Pirinçli Köyü Kavaklı Mahallesi Muhtarı Seyfettin Özdemir ile yaptığı görüşmeler sonunda taraflar barışa ikna edildi.

Husumetli aileler Ayvalık ile Kavaklı köylerinde ayrı ayrı verilen yemeklerde bir araya geldi.

Barışın organizatörlerinden VEDAŞ Van İl Müdürü İsmail Özdemir, Adana’dan İş adamı Tahir Özdemir, Jirki Aşireti’nin Kuzey Irak ile Van, Hakkari, Adana ve Şırnak illerinden akrabaları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Barış yemeğinde kısa bir açıklama yapan Kokele Emer Tahir Ağa’nın (Tahir Adıyaman) şahsında akraba olan her iki aileye barışın sağlanması için başlattıkları girişimlere destek verdikleri için teşekkür etti.

Tahir Adıyaman da Manisa’dan gelerek bu barışın sağlanmasında büyük emek veren Kokele emer'e teşekkür ederek, “Kakele Emer’e ve Manisa’dan gelerek bizlerin tekrar huzur ve sulh içinde bir arada yaşamamızı sağladı kendisine minnettarız. Kokel’in babası Ömer Ağa ve dedeleri Abdurrahman Ağanın bölgemiz ve aşiretimiz için barış elçileriydi. Kokele Emere de bu yolda gittiğini görmek bizi memnun etmiştir. Bu barışın sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Pirinçli Köyü Muhtarı Seyfettin Özdemir ise barışın sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Kokel Ağanın bölgemizde vatandaşlar arasındaki barışın sağlanmasına büyük katkısı var. Bundan dolayı kendisine minnettarız. Bir daha bu tür tatsızlıkların bölgemizde yaşanmamasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından taraflar hep beraber barış sofrasına oturdu.

6-426.jpg

7-290.jpg

1-20200205124736.jpg2-20200205124736.jpg3-20200205124737.jpg4-875.jpg