'Adalet Yürüyüşü'nün gideceği nokta Edirne Cezaevi'dir'

'Adalet Yürüyüşü'nün gideceği nokta Edirne Cezaevi'dir'

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ı cezaevinde ziyaretlerine izin verilmeyen TBMM Başkan Vekili HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'ne değindi.

HDP'li Buldan: Adalet Yürüyüşü'nün gideceği nokta Edirne Cezaevi'dir

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ı cezaevinde ziyaretlerine izin verilmeyen TBMM Başkan Vekili HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'ne değindi. Buldan, "Sadece bir milletvekili tutuklandı diye yollara düşülüp adalet arayışı ebetteki yanlıştır. Bu adalet yürüyüşünün gideceği yer, bu adalet yürüyüşünün gideceği nokta Edirne Cezaevi'dir" dedi.

TBMM Başkan Vekili ve HDP stanbul Milletvekili Pervin Buldan, Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk ve yaklaşık 50 kişilik grupla Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ı ziyarete geldi. Adalet Bakanlığı'ndan izin alınmadığı için sadece cezaevi müdürüyle görüşmesine izin verilen Buldan, cezaevi önünde basın açıklamasıyla Demirtaş ve Zeydan'ın bayramlarını kutladı. Buldan, "Türkiye'de hukukun ayaklar altına alındığı, adaletin bittiği özgürlüklerin kısıtlandığı bir dönemi yaşıyoruz. 4 Kasım tarihinden beri cezaevinde olan siyasetçilerimizin bir an önce serbest bırakılmalarını buradan bir kez daha talep ediyoruz" dedi.

page_pervin-buldan-adalet-yuruyusunun-gidecegi-nokta-edirne-cezaevidir_161755627.jpg

"SİZ ADELETİ SADECE KENDİNİZ İÇİN ARAMAYIN"

Buldan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı 'Adalet Yürüyüşünü' sadece CHP'li vekil Enis Berberoğlu için değil tutuklu 10 milletvekili için yapması gerektiğine belirterek,"Adalet yürüyüşü Ankara'dan başlamış olabilir ancak adaletin aranması gereken yer, Gever'dir, Sur'dur, Nusaybin'dir, Cizre'dir Silopi'dir. Bugün adaletin aranması gereken yer sadece Maltepe Cezaevi değildir. Adaletin aranması gereken yer, Edirne Cezaevi, Kandıra Cezaevi, Silivri Cezaevi, Sincan Cezaevi'dir. Sadece bir milletvekilli için adalet aranmaz. Sadece bir milletvekili tutuklandı diye yollara düşülüp adalet arayışı ebetteki yanlıştır. Bu adalet yürüyüşünün gideceği yer, bu adalet yürüyüşünün gideceği nokta Edirne Cezaevi'dir. Tamda burasıdır. Siz adaleti sadece kendiniz için aramayın. Adaleti tüm Türkiye halkları ve toplumu için aramalısınız. Adaleti sadece 1 milletvekili için değil 10 milletvekili için aramalısınız. Adaleti belediye başkanları içinde aramalısınız. Adaleti siyasi tüm tutuklu arkadaşlar içinde yapmalısınız. Eğer bunu yaparsanız bunun adı adalet olur. Ancak sadece bir yerde sınırlı kalan Maltepe Cezaevi'nde bitmesini düşündüğünüz adaletin, ölü bir adalet olduğunu bilmeniz gerekiyor" dedi.

ADALET AKP VE MHP'YE DE LAZIM OLACAK

HDP'li Buldan adaletin sadece CHP ve HDP'ye değil Ak Parti ve MHP'yede lazım olacağını söyleyerek, "Bugün adalet sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin değil, bugün adalet Halkların Demokratik Partisi'nin yıllardır aradığı ve mücadelesini vermiş olduğu gerçekliktir. ve adaletin sadece CHP ve HDP ile sınır kalmamasını da biliyoruz. Adalet yarın AKP'ye de lazım olacak. Adalet yarın MHP'ye de lazım olacak. Adalet yarın Türkiye'de siyaset yapan herkese lazım olacak. Eğer bu noktadan bakarsak biz adaleti bu coğrafyada hakim kılarız. Eğer bu düşünceyle sahip olursak ancak adalet bu coğrafyaya gelir ve istenilen adalet bu coğrafyada hüküm sürer" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Enis Berberoğlu'nun gözaltına alındığı sırada tutuklanmadan önce cezaevinde kalacağı yerin hazırlandığını iddiasının ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile yaşanan polemiğe değinen Buldan, kendi partisinin eş başkanları ve vekillerinin de tutuklanmadan cezaevinde kalacakları yerrin hazır olduğunu öne sürdü. Buldan, "Buradan Adalet Bakanı'na seslenmek istiyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir polemik yaşanıyor. Enis Berberoğlu, tutuklanmadan önce kendisine cezaevinde bir yer ayrıldığından polemik var. Bunu biz aylar önce dile getirdik ifade ettik. Eş başkanlarımız belediye başkanlarımız tutuklanmadan öncede cezaevlerinde yer ayrılmıştı. Sayın Gültan Kışanak henüz gözaltındayken Kandıra Cezaevi'nde kendisine bir hücre ayarlanmıştı. Sayın Ahmet Türk gözaltındayken Mardin'den İstanbul'a uçak bileti kesilmişti, yeri ayrılmıştı" dedi.

"ZAMANINDA BU TEPKİYİ VERSEYDİNİZ ENİS BERBEROĞLU TUTUKLANMAZDI"

HDP'li vekillerin tutuklandığında ses çıkarmayanların yüzünden Enis Berberoğlu'nun tutuklandığını savunan Buldan, "O gün sesini çıkaramayanlar o gün sessiz kalanlar, o gün tepki vermeyenler bugün bir milletvekili üzerinden bu tepki vermeleri, seslerini çıkarmaları kabul edilir durum değildir. Sizler Ahmet Türk, Gültan Kışanak, Ayla Akat Ata, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ tutuklandığı zamanda bu tepkiyi vermiş olsaydınız bugün Enis Berberoğlu tutuklanmayacaktı. Yarın başkalarına sıra gelmeyecekti. Ancak aradığınız adalet ölü bir adalettir. Bunu buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Adaletin olmadığı yerde Adalet Bakanı'na bir çağrı yapmanın bir önemi olmadığını da düşünüyoruz. Biz çağrımız bir kez daha Anayasa Mahkemesi Başkanı'na bildirmek istiyoruz. Bu talebimizi ona iletmek istiyoruz. Hakkın hukukun olmadığı yerde devreye girmesi gereken kurum Anayasa Mahkemesi'dir. Bir an önce kararınızı vermenizi tutuklu bulunan tüm siyasetçi arkadaşlarımızın özgürlüğüne kavuşmasını buradan talep ediyoruz" dedi.

Jandarmanın ve polis ekiplerinin geniş güvenliği aldığı açıklamanın ardından grup,"Siyasi irade yargılanamaz" yazılı pankartı açarak "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber, ya hiç birimiz," "Direne direne kazanacağız" sloganları atarak alkışlı protestoda bulunup cezaevi önünden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.