Adalet Bakanlığı cezaevlerindeki IŞİD'li sayısını açıkladı

Adalet Bakanlığı cezaevlerindeki IŞİD'li sayısını açıkladı

Adalet Bakanlığı, Türkiye'deki cezaevlerinde 470'i tutuklu, 28'i hükümlü toplam 498 IŞİD'linin olduğunu bildirdi.

Bakanlık CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin sorusu üzerine Türkiye'deki cezaevlerinde terör suçundan tutuklu ve hükümlü bulunan yabancı uyrukluların sayısını açıkladı.
2017 verilerine göre Türkiye'deki hapishanelerde 4 bin 704 yabancı uyruklu tutuklu ve hükümlünün olduğu ifade edilirken, bu oranın tutuklu ve hükümlü sayısının yüzde 2'sine tekabül ettiği bildirildi.

Terör suçundan cezaevinde bulunan yabancıların ise, terörden hüküm giyenlerin yüzde 16'sını oluşturduğu kaydedildi. Terör suçundan hüküm giyen yabancıların ise yüzde 64'ü IŞİD'lilerden oluşuyor.

'TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ SAYISI YÜZDE 109 ARTTI'

Cezaevlerinde şu an 470'i tutuklu, 28'i hükümlü toplam 498 IŞİD üyesi var. 12-17 yaş arasında 15 yabancı uyruklu çocuğun IŞİD mensubu olduğu gerekçesiyle tutuklandığı belirtilen açıklamada, 18-21 yaş arasında 65'i tutuklu 5'i hükümlü toplam 70, 21 yaş ve üstünde ise 390'ı tutuklu 23'ü hükümlü toplam 413 IŞİD üyesinin olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.