HDP'den ‘Çözüm Biziz’ mitingi

HDP'nin “Çözüm Biziz, Savaşa ve Sömürüye Hayır” mitinginin ikinci adresi Kartal'dı.

HDP, Diyarbakır’ın ardından İstanbul’da "Çözüm Biz’de Savaşa ve Sömürüye Hayır!” şiarıyla miting düzenliyor.

Image

Mitingin düzenlendiği alana 4 noktadan girişler sağlandı.

38515.jpg

Edirne, Bursa, Kocaeli ve İstanbul’un ilçelerinden binlerce kişi toplu taşıma araçları ve otobüslerle miting alanına geldi.

Miting, tertip komitesi başkanı Volkan Bulut’un konuşması ile başladı. Ardından HDP İstanbul Eş Başkanları Ferhat Encü ve İlknur Birol birer konuşma yaptı.

Image

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan mitingte gündeme ilişkin şu sözleri söyledi:

"Türkiye’nin her sorununa güçlü sözü ve çözüm gücü olan HDP bu ülkede mücadele eden bir partidir. Ülkede yaşanan bütün krizlere HDP’nin fikriyatının hayata geçmesiyle çözüm olacağını düşünüyoruz. HDP şu karanlık günlerde demokrasinin, gerçek ve onurlu barışın teminatıdır.

Bizimle siyaseten baş edemeyenler, farklı kumpas davaları ve saldırılar ile yıldırmaya çalışıyorlar. Bizler saldırılar ile başa çıkmasını biliriz. Sizin önünüzde asla diz çökmeyiz, biat etmeyiz, boyun eğmeyiz. Kumpas ve siyasi soykırım davaları devam ederken, ülke açlık ile mücadele ediyor.

Önümüze koyulan ilk sandıkta sizlere gereken dersi Türkiye halkları verecektir. Türkiye halkları bugün bu ülkede geçim derdi yaşarken, ülkeyi yönetenler kendi çıkarlarını sağlama alabilmek için savaş konseptini devreye sokmaktan geri durmuyorlar. Bu ülkede savaş kararını verenler bu ülkenin geleceğini, gençliğini düşünmüyor. Çünkü artık hiç kimse geleceğine umutla bakamıyor. Halka sabredin derken de kendileri için yapmadıkları şeyi bırakmıyorlar. Yine çalıyorlar, talan ediyorlar, sömürüyorlar. Türkiye halkının geleceğini karartmak için bunu yapıyorlar. Türkiye halkları sizin savaş konseptinize asla onay vermeyecek. Halklar savaş değil barış istiyor.

Image

Kaybedeceklerini çok iyi biliyorlar. Bu ülkenin en büyük sorunu Kürt sorunudur. Bunu kimse inkar edemez. Diyalog ile çözülecek sorunu savaş ile çözmeye çalışanlar dün olduğu gibi bundan sonra da asla başarılı olamayacaktır. Bunlar barıştan, diyalogdan korkuyorlar. Bütün sorunların önünde tecrit kilidi vardır. Kilit kırıldığı andan itibaren sorunların çözüldüğünü herkes görecektir.

38515.jpg

Bunlar kadınlara düşmandır. Başta Aysel Tuğluk olmak üzere bütün hasta tutsaklara düşmanlar. Bu iktidar aynı zamanda Aleviler ile de savaş halindedir. Her gün bir cemevine veya cemevi başkanına bir saldırı yapılıyor. Saldırıları kınıyoruz. Camiler de olduğu gibi de cemevleri de dokunulmazdır. Herkesin inancına saygılı olmalıyız. Ülkenin gerçek ve onurlu barışa ihtiyacı var. Seçimler yaklaşınca Kürtleri hatırlayanlar biraz kendilerinden utanmalıdır. Kürtler sadece seçimlerde hatırlanacak bir halk değildir. Onurlu bir yüzleşme olmadan kimseye hakkını helal etmeyecektir.”

photo1659881232 (1)

buldan (2)

 

photo1659880559 (3)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.