ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine silahlı saldırı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine silahlı saldırı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine TSİ 05:00 sıralarında kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Reuters haber ajansının emniyet kaynaklarından edindiği bilgilere göre Atatürk Bulvarı üzerinde seyir halinde olan bir araç, Büyükelçilik binasının 6 numaraları kapısındaki güvenlik görevlilerinin bulunduğu kabine doğru ateş açtı.

Olayla ilgili Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada büyükelçilik nizamiyesine doğru 6 el ateş edildiği duyuruldu.

Saldırıya ilişkin açıklama şu şekilde:

20.08.2018 günü saat 05.30 sularında, Atatürk Bulvarı üzerinde seyreden beyaz renkli bir araç içinden, kimliği henüz tespit edilemeyen şahıs veya şahıslar tarafından, ABD Büyükelçiliği nizamiyesine doğru 6 el ateş edilmiştir. Yapılan ilk incelemeler sonucunda, 3 adet merminin demir kapıya ve camlı bölüme isabet ettiği, herhangi bir can kaybının olmadığı anlaşılmıştır.Olaya ilişkin çalışmalar devam etmekte olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir.

ABD Büyükelçiliği Sözcüsü David Gainer da olayı doğrulayarak "detayların soruşturulduğunu" söyledi.

Gainer, "Türk polisine hızlı müdahaleleri nedeniyle teşekkür ediyoruz." dedi.

Büyükelçilik bayram dolayısıyla kapalıydı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.