ABD'den Türkiye açıklaması: İlişkilerimiz karışık

ABD'den Türkiye açıklaması: İlişkilerimiz karışık

ABD Dışişleri Sözcüsü açıklama yaptı, "Türkiye ile ilişkilerimiz karışık. 2 çalışanımız tutuklu ve terörle suçlanıyor. Türk hükümeti hâlâ kanıt göstermedi" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert yaptığı açıklamada "Türkiye ile ilişkilerimiz karışık" dedi. Nauert konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Ankara'da bulunan Dışişleri Heyeti, tutuklu çalışanlarımızın durumu ve vize meselesini görüşecek. 2 çalışanımız tutuklu ve terörle suçlanıyor. Türk hükümeti tutuklu çalışanlarımızla ilgili hala bize delil sunmadı."

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un ‘FETÖ' soruşturması kapsamında ‘casusluk' gerekçesiyle 4 Ekim'de tutuklanmasının ardından ABD, Türkiye'den vize başvurularını askıya almış, misilleme kararı alan Türkiye de ABD'liler için aynı kararı uygulamaya başlamıştı.

Krizin ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass tarafından çıkarıldığını savunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyaz Saray'ın "John Bass iyi bir Büyükelçi'dir. Türkiye'de görev yapmasından gurur duyduk. Vize kararı, NSU, Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı tarafından alınmıştır" açıklamasına sert ifadelerile tepki göstermişti.

Erdoğan, ''Bu olayı ortaya çıkaran buradaki bir büyükelçidir. Amerika'nın Türkiye gibi bir stratejik ortağını bir kendini bilmez büyükelçiye feda etmesi kabul edilemez. Biz size muhtaç değiliz" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.