ABD’den Suriye açıklaması: BM yetersiz kalırsa ABD harekete geçer

ABD’den Suriye açıklaması: BM yetersiz kalırsa ABD harekete geçer

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Suriye’de 30 günlük insani ateşkes kararının uygulanması konusunu görüşmek için yeniden toplandı.

Amerikanın Sesi'nde yer alan habere göre ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, yaptığı konuşmada, Güvenlik Konseyi’nin Suriye’de harekete geçmemesi halinde, ABD’nin gerekirse harekete geçmeye hazır olduğunu söyledi.

Halley, geçtiğimiz yıl Suriye’de Esat güçlerinin ölümcül kimyasal silahlar kullanması sonrasında rejim güçlerinin ve askeri üslerin ABD tarafından bombalandığını hatırlattı.

Haley, “Bu tercih ettiğimiz bir yol olmasa da uluslararası topluluk yapması gerekenleri sürekli yapmıyorsa, ABD harekete geçer” dedi.

ABD’nin, Güvenlik Konseyi’ne Suriye’de geçici ateşkesle ilgili yeni bir karar tasarısı sunacağı da belirtildi.

Rusya BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, Konseye hitaben yaptığı konuşmada Suriye’nin kendi vatandaşlarının güvenliğini sağlamak ve tehditleri ortadan kaldırmak için her şeyi yapma hakkı olduğunu söyledi.

Nebenzia, Şam yakınlarındaki Doğu Guta bölgesini “terörizmin sıcak yatağı” olarak tanımladı.

Güvenlik Konseyi toplantısına BM Genel Sekreteri Antonio Gutarres de katılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.