ABD'den Münbiç açıklaması: Çekilmiyoruz

ABD'den Münbiç açıklaması: Çekilmiyoruz

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü, "Tüm tarafları IŞİD'le mücadeleye odaklanmaya çağırıyoruz. Afrin'de askerimiz yok ama Münbiç'teyiz çekilmiyoruz" mesajını verdi.

ABD Savunma Bakanlığı, Münbiç’te askerlerinin olduğunu ve orda kalmaya devam edeceklerini açıkladı.

Türkiye’nin Afrin’de hakimiyeti ele geçirmesinden sonra gözler Türk askerine çevrildi. Pentagon Sözücüsü Albay Robert Manning, ABD askerlerinin Afrin’de bulunmadığını ancak Münbiç’te askerlerinin olduğunu hatırlatarak “Açıkça ifade ettik ki, onlar orda ve ABD Münbiç’teki askerlerini çekmeyecek ve orda önlem alacak” diye konuştu.

“IŞİD’İN KRİTİK NOKTALARDA GÜÇLENMESİNE İZİN VEREMEYİZ”

Suriye’nin Kuzey’inde yaşanan gelişmeler hakkında endişeli olduklarını belirten Pentagon Sözcüsü, bütün tarafların IŞİD ile savaşmaya odaklanması gerektiğini söyledi. ABD’nin bölgede herhangi bir tarafın yanında yer almadığını belirten Manning “IŞİD’in kritik noktalarda güçlenmesine izin veremeyiz” dedi.

Türkiye’nin meşru sınır güvenliğini sağlamaya hakkı olduğunu belirten Manning “Yoğun nüfuslu bölgelerde savaş ihtimali konusunda da derinden endişe duyuyoruz. Sınır bölgelerinin ötesinde yapılacak diğer operasyonlar daha fazla askeri güç gerektirecek ve zaten kötüleşen insani durumun daha da şiddetlenmesine neden olacaktır” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.