ABD'den Çukurca'ya gelin geldi

ABD'den Çukurca'ya gelin geldi

ABD vatandaşı Aliona Zabrian, Çukurcalı Ramazan Deniz ile evlendi. Çift için Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yörenin gelenek ve göreneklerine göre 2 gün, 2 gece süren dillere destan bir düğün töreni gerçekleştirildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Amerika'dan Çukurca’ya uzanan bir aşkın hikayesi Çukurca ilçesinde düzenlenen görkemli bir düğün ile mutlu sona ulaştı. 

Yıllar önce Amerika’ya giden Çukurcalı genç Ramazan Deniz, beş yıl önce Nev York’ta tanıştığı master öğrencisi Amerikalı Aliona Zabrina ile sınırları aşan bir aşk yaşadı.

Zabrian ve Deniz, evlenmeye karar verdi. New York'ta nikah yapan Aliona Zabrian ile Ramazan Deniz, düğünlerini ise Çukurca'da gerçekleştirildi.

Aynı zamanda Müslüman olan Zabrian ve Deniz, bir hafta önce Çukurca'ya geldi. Çiftin düğün töreni için Çukurca Tağsara Meydanı'nda hazırlık yapıldı.

Çukurca gelenek ve göreneklerine göre yöresel yemekler pişirildi, hazırlıklar yapıldı. Süslenen meydanda 2 gün gece süren düğüne, gelin ve damadın yakınları ile İstanbul, Diyarbakır, Van, Hakkari yanı sıra Amerika, Moldovya, Fransa ve Irak tan da davetliler katıldı.  

Düğüne Amerika’dan kızları ile birlikte gelen gelinin annesi, babası ve kardeşleri doyasıya eğlendiler.

Türkçe ve Kürtçe şarkıların seslendirildiği düğün töreninde, gelin ve damat davetlilerle kol kola girerek halay çekti, çalınan müzik eşliğinde misket oynadı.

Sempatik tavırları, güler yüzü ve güzelliği ile bütün ilgiyi üzerinde toplayan gelin mutluluktan yerinde duramıyordu. Kısa sürede halay öğrenen gelin her fırsatta halaya eşlik ederek mutlu günlerinin tadını çıkardı.

İstanbul’dan düğüne katılan ve Türk dizilerinin tanınan yüzlerinden sanatçılar da davetlilerin ilgi odağı oldular. 

Gelin ve ailesi Çukurca’yı çok beğendiler. Gelinin annesi ve babası Çukurca insanını çok sevdiklerini, ayrıca Çukurca doğasına hayran kaldıklarını dile getirdiler. Damadın babası Ahmet Deniz, Amerika’dan kız almanın mutluluğunu yaşarken, yıllar sonra oğlunun düğününü Çukurca da yapmanın onları çok mutlu ettiğini söyledi.

Gelin Aliona bizler Ramazan ile Amerika da tanıştık ve birbirimizi sevdik. Ancak düğünümüzü Ramazan’nın ülkesinde, memleketi Çukurca da yapmak istedik. Burada olmaktan çok mutluyum dedi. Uzun süren bir yolculuk sonrasında, bu muhteşem dağların arasında düğün yapmak ta ayrı bir mutluluk benim için" diye konuştu.

Damat Ramazan Deniz ise, Aliona ile 6 yıl önce tanıştıklarını ve evlenmeye karar verdiklerini belirterek, "Anlaştık ve beraber evlilik kararı aldık. Kararı aldıktan sonra düğünümüzü memleketimde yapıcağımızı söyledim kendisine. Kendisi de sağ olsun kabul etti. Çok güzel bir düğün oldu. Kendisi de bize uyum sağladı. İnsanlarla iyi iletişim kurdu. Buranın insanlarını çok sevdi. Çok mutluyum." diye konuştu.

Çift ABD'den getirdiği hediyeleri düğüne katılan çocuklara dağıtması dikkat çekti. 

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.