ABD'de vaka artışları gölgesinde 4 Temmuz Bağımsızlık Günü

ABD'de vaka artışları gölgesinde 4 Temmuz Bağımsızlık Günü

Florida ve California’da plajlar kapatıldı, geçit törenleri ve havai fişek gösterileri iptal edildi.

ABD Başkanı Trump ise 4 Temmuz için yayınladığı video mesajda “Çin’den gelen bu korkunç vebaya karşı olağanüstü bir zafer yolundayız” dedi.

Trump, koronavirüs bulaşabileceği kaygılarına rağmen Beyaz Saray’daki partiyi iptal etmedi, partiye yüzlerce kişinin katılması bekleniyor.

Cuma günü ABD’de günlük yeni koronavirüs vaka sayısında rekor artış kaydedildi. Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre son 24 saatte ABD’de 52.300 yeni vaka görüldü.

New York Times gazetesinin haberine göre ABD’nin 39 eyaletinde vakalar arttı. En az beşinde, Alabama, Alaska, Kansas, Kuzey Carolina, Güney Carolina’da ise artışlar rekor kırdı.

Johns Hopkins Üniversitesi’ne göre ABD’de Covid-19’dan ölenlerin sayısı 130 bine yaklaştı. ABD can kaybının açık ara farkla en yüksek olduğu ülke konumunda.

ABD’deki toplam vaka sayısı da 2.8 milyon.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.