ABD'de 16 başsavcıdan Trump'a kınama

ABD'de 16 başsavcıdan Trump'a kınama

ABD'de 16 eyaletin başsavcısı, Trump'ın 7 ülkeye getirdiği vize yasağını kınadı. New York federal mahkemesi, 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarının ABD'ye girişini yasaklayan başkanlık kararnamesini geçici süreyle askıya almıştı.

ABD’de Trump’ın tartışmalı kararlarına yargıdan da tepkiler yükseliyor. İçlerinde Kaliforniya, Pensilvanya ve New York’un da bulunduğu 16 eyaletin başsavcıları, ABD Başkanı Trump’ın vize yasağına karşı ortak bir kınama yayımladı.

CNNTÜRK‘te yer alan habere göre, ABD ve dünyanın gündemine oturan Trump’ın bazı Müslüman ülkelere uyguladığı vize yasağına büyük bir tepki de kendi ülkesinden geldi. 16 eyaletin başsavcıları Trump’a karşı ortak bir kınama metni yayımlayarak yasağı eleştirdi.

Kınama metninde, “Yaratılan bu kaotik ortamda mümkün olan ez az sayıda insanın zarar görmesi için gayret göstereceğiz. İnanç özgürlüğü ABD’nin sarsılmaz prensiplerinden biridir ve hiçbir başkan bu gerçeği değiştiremez” ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.