ABD, YPG'ye 170 milyon dolar, Peşmergeye de 130 zırhlı araç verdi

ABD, YPG'ye 170 milyon dolar, Peşmergeye de 130 zırhlı araç verdi

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon, Peşmerge güçlerine 130 zırhlı araçtan oluşan yardım teslim edilirken, Demokratik Suriye Güçleri’ne (SDG) 170 milyon dolarlık yardım sağlayacak.

Koalisyon Güçleri'nin Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki Askeri Danışman Grubu Yardımcısı Todd Burroughs, Peşmerge güçlerine yapılan askeri araç yardımını Twitter hesabından duyurdu.

Burroughs, Peşmerge Bakanlığına 60'tan fazla askeri araç verildiğini açıkladı.

Konu hakkında Rûdaw’a konuşan Peşmerge Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Tuğgeneral Kahraman Kemal, Koalisyon Güçlerinin önceki gün de Peşmerge Bakanlığına 70 zırhlı araç yardımında bulunduğunu hatırlattı.

Koalisyon güçleri 8 +ylül günü de Erbil'de düzenlenen törenle Peşmerge Bakanlığına 150 askeri araç teslim etmişti.

Peşmerge Güçlerinin envanterine giren araçlar arasında 50 Hummer zırhlı aracın yanı sıra 23 kamyon, 29 tır, 36 yakıt ve su tankerleri ve 10 adet iş makinası da yer aldı.

Pentagon SDG’ye 170 milyon dolar 

Washington’da temaslarda bulunun Demokratik Suriye Meclisi Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ahmed liderliğindeki heyetin para yardımı için de görüşmelerde bulunduğu ve Pentagon’un 170 milyon dolarlık bir paketi önerildiği bildiriliyor.

DSG’ye ayrılan 170 milyon dolar DSG'nin askeri yeteneklerini geliştirmede kullanılacak. Söz konusu para, Pentagon'un bugün Kongre tarafından onaylanması beklenen 2022 bütçesinin bir parçası.

Eylül 2014'te IŞİD’in Rojava’da Kürtlere yönelik saldırıları zirvedeyken, ABD YPG'ye yardım etmeye başlamıştı.

601026image1.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.