ABD-YPG ortak devriyesine saldırı

ABD-YPG ortak devriyesine saldırı

Suriye'nin Haseke kentinde ABD ve YPG güçlerine yönelik intihar saldırısı düzenlendi.

 Menbic’te geçen hafta ABD askerlerine yönelik intihar saldırısının ardından bugün yeni bir saldırı haberi daha geldi. AFP’nin duyurduğuna göre Suriye’de ABD askerlerine yönelik yeni bir saldırı oldu.


 ABD askerleri ve YPG’lilerin Haseke’de ortak devriye yapan konvoyunu hedef aldığı belirtilen intihar saldırısında 5 kişinin öldüğü belirtiliyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise, saldırının bir kontrol noktasında meydana geldiğini ve iki ABD askerinin yaralandığını duyurdu.

DHA’nın geçtiği haberde ise öğle saatlerinde düzenlenen saldırının 47’nci köprü olarak adlandırılan noktada zırhlı araçların geçişi sırasında bomba yüklü araçla düzenlendiği ve 5 YPG’linin öldürüldüğü, 2 ABD askerinin de yaralandığı belirtildi.

GEÇEN HAFTA DA SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

5 gün önce Suriye’nin Münbiç kent merkezinde Amerikan askerlerinin hedef alındığı bombalı intihar saldırısında 5 ABD askeri hayatını kaybetmişti. Saldırıyı DAEŞ üstlenmişti. ABD Başkanı Donald Trump da, son açıklamasında Suriye’de çok az sayıda IŞİD mensubu kaldığını belirterek, “Rusya, İran, Suriye, Irak ve diğer ülkeler için IŞİD’lileri öldürüyoruz. Artık bir noktada kendi insanımızı eve getirmek istiyoruz” ifadesini kullanmıştı.

asd_2272.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.