ABD ve İsrail listen çıkarıldı

ABD ve İsrail listen çıkarıldı

Avrupa Birliği, korona virüsü salgını nedeniyle ABD ve İsrail'in de aralarında olduğu 5 ülkeye, "zorunlu olmadıkça seyahat kısıtlaması" getirdi.

Avrupa Birliği (AB), Covid-19 nedeniyle günlük hastaneye yatış oranı kış aylarından bu yana en yüksek seviyesine ulaşan ABD’den yapılan ve zorunlu olmayan seyahatlere yeniden kısıtlama getirdi.

VOA'nın haberine göre İsrail, Kosova, Lübnan, Kuzey Makedonya ve Karadağ da 'güvenli ülkeler' listesinden çıkarıldı.

Ancak AB, aşı sertifikası olan yolcuları kabul edip-etmeme kararını üye ülkelere bıraktı. ABD ve diğer 4 ülkenin güvenli listeden çıkarılmasıyla, AB dışındaki güvenli ülke sayısı da 18'e geriledi.

Avrupa Birliği, bir ülkeyi güvenli listede tutabilmek için, vaka sayısının, her 100 bin kişide 75'ten az olması şartını arıyor. ABD'de bu oran geçen hafta 100 binde 333'e yükseldi.

Avrupa Birliği haftalardır, Atlas Okyanusu’nun iki yakasındaki salgın koşullarının birbirine benzer olduğunu belirterek ABD’den, AB'ye uyguladığı seyahat kısıtlamalarını kaldırmasını istiyordu. Ancak bu talebine olumlu yanıt alamadı.

ABD, AB üyesi 27 ülkeyi blok olarak güvenli ülkeler listesinden çıkararak, normalde negatif bir Corona virüsü testi veya aşı kanıtı göstererek ülkeye girebilecek Avrupa yolcularına, zorunlu olmayan seyahatler için ek testler veya karantina kısıtlamaları uygulamayı sürdürdü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.