'ABD Türkiye'ye F-35 savaş uçağı teslimatını durdurdu'

'ABD Türkiye'ye F-35 savaş uçağı teslimatını durdurdu'

Türkiye’nin Rusya ile anlaşarak S-400 füze savunma sistemini alması kararının ardından ABD, Türkiye’ye F-35 savaş uçağı gönderimini durdurduğunu açıkladı.

Reuters’a konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili ABD'nin, F-35 savaş uçaklarıyla ilgili eğitim teçhizatı ve buna müteakip gemi sevkiyatlarını iptal ettiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rus yapımı S-400’leri alma planlarında ısrar etmesi üzerine Washington yönetimi bunun NATO için güvenlik riski teşkil ettiğini açıklamıştı.

ABD'li senatörler yeni nesil savaş uçağı F-35'lerin Türkiye'ye teslimatını engellemeyi öngören bir tasarı sunmuştu. Tasarı, Ankara'nın Rus S-400'lerden vazgeçene kadar söz konusu savaş uçaklarının teslimatını durdurmayı öngörmüştü.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Rusya ile S-400 üzerinde anlaşma imzaladık, konu bitmiştir" ifadelerine yer vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.