ABD: Türkiye’nin Patriot alma şansı vardı, S-400'ü seçti

ABD: Türkiye’nin Patriot alma şansı vardı, S-400'ü seçti

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Kirby “Türkiye’nin ABD’den Patriot savunma sistemi satın almak için çok sayıda fırsatı oldu ama Rusya’ya gelir, erişim ve nüfuz sağlayan S-400’ü seçtiler” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, bugün yaptığı açıklamada Türkiye’nin Rusya’dan S-400 almasına değindi.

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi alması nedeniyle F-35 uçaklarının ortak üretimi ve satışı programından çıkartıldığını belirten Kirby, bu durumun geçerliliğini koruduğunu söyledi.

Voice of America’nın aktardığına göre, “Türkiye’yi S-400 sisteminin teslimat sürecini devam ettirmemeye ve bu sistemi elinde tutmamaya çağırıyoruz” diyen Kirby, Türkiye’nin son 10 yılda ABD’den Patriot savunma sistemi satın almak için çok sayıda fırsatı olduğunu belirterek “Bunun yerine Rusya’ya gelir, erişim ve nüfuz sağlayan S-400’ü seçtiler” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözücüsü Ned Price da 10 Şubat’ta yaptığı açıklamada ABD'nin S-400'ler konusundaki tutumunun değişmediğini belirterek, sistemlerin NATO sistemleriyle uyumlu olmadığını ve NATO teknolojilerinin güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

Türkiye'ye yönelik ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) kapsamındaki yaptırımların S-400 alımı nedeniyle uygulandığını hatırlatan Price, "Türkiye ile hem ortak çıkarlarımız hem de ihtilaflarımız var" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.