ABD seçimi: Biden yarışı önde götürüyor

ABD seçimi: Biden yarışı önde götürüyor

ABD'deki başkanlık yarışında heyecanlı bekleyiş sürüyor. Biden seçimi önde götürürken Trump bazı eyaletlerdeki sonuçlara ve oy sayımına itiraz etti. Mahkemeden Pennsylvania'daki oy sayım işleminin durdurulmasını istedi.

ABD Başkanlık seçimlerinde sandıklar kapandı, ancak Alaska, Arizona, Georgia, Kuzey Carolina, Nevada ve Pensilvanya'da sonuçlar henüz netleşmedi.

Demokratların başkan adayı 77 yaşındaki Joe Biden'ın kilit konumdaki Michigan ve Wisconsin eyaletlerini kazanması şansını büyük ölçüde arttırdı. 

Eğer Biden Nevada ya da Pennsylvania'da da kazanırsa başkanlık yarışında ipi göğüsleyecek.

Halen Başkanlık koltuğunda oturan Donald Trump ise Michigan, Wisconsin ve Pennsylvania'daki seçimlere "usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle" itiraz etti. Cumhuriyetçilerin adayı mahkemeden Pennsylvania'daki oy sayım işleminin durdurulmasını talep etti. 

Demokrat partili rakibi Joe Biden ise Wilmington'a yaptığı açıklamada, başkanlık seçimini kazanmak için gerekli 270 delege sayısına ulaşacağından emin olduğunu söyledi. 

Henüz "resmi olarak zafer ilan etmek istemediğini" kaydeden Biden, ekibinin ise seçimi kazandığına kesin gözüyle baktığını söyledi. 

ABD Başkanlık seçiminde, delege sayısı 270'e ulaşan başkan adayı seçimin de galibi oluyor. ABD'de eyaletlerde en yüksek delege sayısı 29 delege ile Florida'ya ait. Florida'dan sonra 20 delege ile Pensilvanya ve 16 delege ile Michigan, en çok delegeye sahip eyaletler arasında bulunuyor. 

Kim hangi eyalette kazandı

Trump şu ana kadar Kentucky, Indiana, Oklahoma, Alabama, Arkansas, Güney Dakota, Güney Carolina, Nebraska, Tennessee, Missouri, Batı Virginia, Utah, Wyoming, Kuzey Dakota, Kansas, Ohio, Idaho, Louisiana, Mississippi, Texas, Montana, Iowa, Florida eyaletlerini kazandı. .

Biden ise şu ana kadar Vermont, Massachusetts, Delaware, Maryland, New York, New Jersey, Illinois, Colorado, Connecticut, New Mexico, California, Oregon, Washington, New Hampshire, Virginia, Rhode Island, Minnesota, Hawaii, Maine, Wisconsin ve Michigan'da ipi göğüsledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.