ABD Rusya için yeni yaptırımlar hazırlıyor

ABD Rusya için yeni yaptırımlar hazırlıyor

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Haley, ABD’nin hedeflerine ulaşana kadar Suriye’den çekilmeyeceğini söyledi.

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, bugün basına yaptığı açıklamada, ABD’nin Suriye’ye düzenlediği operasyon hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Haley, ABD’nin hedeflerine ulaşana kadar Suriye’den çekilmeyeceğini söyledi.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, Nikki Haley, “Esad rejiminin müttefiki Rusya için yeni yaptırımlar Pazartesi günü açıklanacak” dedi. Haley, yaptırımların Esad’la ve kimyasal silah saldırısı iddiasıyla bağlantılı malzeme ürettiği öne sürülen şirketleri hedef alacağını belirtti.

ABD-Rusya ilişkilerindeki gerilimden Rusya’yı sorumlu tutan Haley, "ABD Rusya'ya yeni yaptırımlar hazırlıyor. Rusya'ya yeni yaptırımların gerekçesi Suriye'ye destek vermesi" dedi. Rusya'ya yeni yaptırımların pazartesi açıklanacağı kaydedildi.

Rusya Parlamentosu üst kanadının Savunma Komisyonu Başkan Yardımcısı Evgeny Serebrennikov ise ABD yaptırımlarının Rusya için zor olacağını söyledi. Moskova’nın yeni yaptırımlara hazır olduğunu belirten Serebrennikov, “Bunlar bizim için zor fakat Amerika ve Avrupa’ya daha fazla zarar verecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.