ABD: Menbiç'te gerginlik yaşanmasını istemiyoruz

ABD: Menbiç'te gerginlik yaşanmasını istemiyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Geçici Sözcüsü Mark Toner, "El Bab’ın doğu tarafı çok karışık bir bölge. Birden fazla güç bu bölgede, açıkça söylemek gerekirse birbirlerine çok yakınlar. Tarafların ortak amacı ise IŞİD ile mücadele" dedi.

Toner, bir soru üzerine Menbiç'te yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Toner, "El Bab'ın doğu tarafı çok karışık bir bölge. Birden fazla güç bu bölgede, açıkça söylemek gerekirse birbirlerine çok yakınlar. Tarafların ortak amacı ise IŞİD ile mücadele" diye konuştu.

'DURUM YETERİNCE GERGİN'

"Bölgede gerginlik yaşanmasını istemiyoruz" ifadesini kullanan Toner, şöyle devam etti:

"Küçük bir alanda birden fazla gücün olduğu zamanlarda gereksiz veya istem dışı gerginliğin yaşanmamasını istiyoruz. Durum zaten yeterince gergin ve hareketli. Bütün taraflara IŞİD'e yoğunlaşmaları gerektiği mesajını yolluyoruz. Koalisyon müttefiklerimiz ve ortak güçlerle yakın koordinasyon içinde olmaya devam edecek. Ortak hedefimiz IŞİD olacak."

İSRAİL'İN YAHUDİ YERLEŞİMLERİ GİRİŞİMİ

Toner bir başka soru üzerine de İsrail'in Filistin topraklarındaki yerleşim faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Rex Tillerson'un "İsrail'in yerleşim aktivitelerini durdurması gerektiği" yönündeki sözlerini hatırlatan Toner, İsrail ile görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

Toner, "Yeni yerleşim yerlerinin oluşturulması taraflar arasındaki sorunu etkileyebilir, bu konu ele alınıyor ve Bakan da bunu gündeme getirdi" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.