ABD, Menbiç'e 200 asker ve zırhlı araç daha gönderdi

ABD, Menbiç'e 200 asker ve zırhlı araç daha gönderdi

Sputnik'e konuşan Demokratik Suriye Güçleri'ne bağlı Menbiç Askeri Meclisi'nden bir yetkili, ABD'nin kısa bir süre önce zırhlı araçlarla birlikte 200 askerini daha Menbiç'e gönderdiğini belirtti.

ABD, YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri kontrolündeki Menbiç kentine ilave asker ve zırhlı araç gönderdi.

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan Demokratik Suriye Güçleri'ne bağlı Menbiç Askeri Meclisi'nden bir yetkili, ABD'nin kısa bir süre önce 200 askerini Menbiç'e gönderdiğini belirtti.

ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki Kobani, Rimelan, Haseke, Hol, Tel Abyad, Şedadi ve Menbiç kentlerinde askeri personeli ve üsleri bulunuyor.

ÖSO'nun 2012 yılında kontrolünü sağlayıp, 2014 yılında IŞİD'e kaybettiği 80 bin nüfuslu Menbiç, 12 Ağustos' 2016'da Demokratik Suriye Güçleri tarafından IŞİD'in elinden alınmıştı. Menbiç, güneyde Halep'e 85 kilometre, kuzeyde Cerablus'a 40 kilometre, doğuda Kobani'ye 65, batıda ise Bab'a 45 kilo metre uzaklıkta bulunmasıyla stratejik bir öneme sahip.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.