ABD, İran Devrim Muhafızlarını terör örgütü ilan etme hazırlığında

ABD, İran Devrim Muhafızlarını terör örgütü ilan etme hazırlığında

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin, İran'ın en güçlü güvenlik unsurlarından biri olan Devrim Muhafızları'nı 'terör örgütü' ilan etme hazırlığında olduğu öne sürüldü.

Reuters'a konuşan Washington yönetimine yakın bir kaynak, ABD'nin tasarıyı İran'a uyguladığı yaptırımlar kapsamında hazırlamak istediğini kaydetti.

TRUMP'IN TAVRI HENÜZ BİLİNMİYOR

ABD Başkanı Donald Trump'ın 'şahin kanadından' danışmanların tasarıya olumlu baktığı ifade edilirken, önüne sunulduğu takdirde Başkan'ın tasarıyı kararname yoluyla hayata geçirip geçirmeyeceği bilinmiyor.

Yeni Washington yönetimi, İran'ı ABD'nin çıkarlarına açık bir tehdit olarak görüyor. Beyaz Saray'ın bu vesileyle Tahran üzerindeki baskıyı artırmak için adımlar atıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.