ABD: İdlib harekatını destekliyoruz

ABD: İdlib harekatını destekliyoruz

Pentagon'un Ortadoğu Masası Sözcüsü, ABD'nin İdlib harekatını desteklediğini açıkladı.

Türkiye'nin İdlib'e başlattığı askeri operasyonla ilgili ABD'den ilk tepki Savunma Bakanlığı Pentagon'dan geldi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Pentagon'un Ortadoğu Masası Sözcüsü Eric Pahon, İdlib'in El-Kaide'nin güvenli alanı haline geldiğini söyledi ve harekata destek verdiklerini söyledi. Pahon, NATO müttefikimiz Türkiye’nin sınırlarını koruması ve terör örgütlerinin güvenli bölgeler oluşturmalarını engelleme çabalarını destekliyoruz” şeklinde konuştu.

ABD KATILMIYOR 

Daha önce El Kaide ile bağlantısını kestiğini ilan eden Nusra Cephesi'nin halen El Kaide ile bağlantısı olduğunu vurgulayan Pahon, “ABD’nin Cebhet-üş-Şam olarak bilinen Nusra Cephesi ile ilgili pozisyonu değişmemiştir, örgüt El Kaide’nin Suriye’deki uzantısıdır ve Yabancı Terör Örgütleri listesindedir.” dedi. Pentagon'un Ortadoğu Masası Sözcüsü ayrıca, ABD’nin şu aşamada İdlib’deki operasyona katılmadığını belirtti.

Geçtiğimiz aylarda ABD'li yetkililer İdlib'deki El Nusra varlığı nedeniyle Türkiye'yi eleştirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.