ABD Hazine Bakanlığı Türkiye'ye yaptırımı inceliyor

ABD Hazine Bakanlığı Türkiye'ye yaptırımı inceliyor

ABD Hazine Bakanı Mnuchin, Trump yönetiminin Rusya'dan S-400 satın alması ile ilgili Türkiye'ye yaptırımı incelediğini söyledi. Açıklama sonrası dolar/TL kuru yükseldi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin Başkan Donald Trump yönetiminin Rusya'da S-400 satın aldığı için Türkiye'ye yaptırım uygulamayı değerlendirdiğini ancak henüz bir karar verilmediğini söyledi.

S-400 teslimatı sonrası ABD'den yaptırım çağrısı
Türkiye S-400 hava savunma sistemini 2020'de aktif hale getirmeyi planlıyor.

Beyaz Saray'ın önünde gazetecilerin ABD Hazinesi'nin Türkiye'ye yaptırım uygulamayı düşünüp düşünmediğine yönelik sorusuna Mnuchin, "Biz bunu inceliyoruz. Herhangi bir spesifik kararla ilgili yorum yapmayacağım ancak bunu inceliyoruz" şeklinde konuştu.

Mnuchin'in açıklaması sonrası Türk Lirası dolara karşı değer kaybetti. Dolar/TL kuru 5,7670 seviyesine kadar yükseldi.

Yaptırım çağrısı

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi satın alma kararı bir süredir ABD-Türkiye ilişkilerinde gerilim oluşturan konuların başında geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.