ABD, DSG'ye  zırhlı araçlar ile ağır silahlar gönderdi

ABD, DSG'ye zırhlı araçlar ile ağır silahlar gönderdi

ABD, Rakka operasyonu kapsamında, Demokratik Suriye Güçleri'ne top bataryaları, zırhlı araçları ile ağır silahlar gönderdi. Sputnik'e konuşan DSG yetkilisi, ABD'nin yeni bir grup asker daha göndereceğini söyledi.

ABD, IŞİD ile mücadele kapsamında Demokratik Suriye Güçlerine (DSG) ağır silah ve zırhlı araçlar gönderdi. Kobani'nin güneyine dün akşam bırakılan silahlar ile zırhlı araçların, DSG güçleri tarafından yürütülen Rakka operasyonunda kullanacağı öğrenildi. 

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan Demokratik Suriye Güçlerinden bir yetkili, şunları ifade etti:

'43 TIR AĞIR SİLAH VE ZIRHLI ARAÇ GELDİ'

"ABD, IŞİD ile mücadele kapsamında bize dün zırhlı araçlar ile top bataryaları ve ağır silahlar gönderdi. Silahlar (Kuzey Irak) karayoluyla, Semelka Sınır Kapısı'ndan Rojava'ya sokuldu. Oradan da tırlarla Kobani'nin güneyine (Rakka'nın kuzeyine) getirildi. Top bataryaları ile zırhlı araç ve ağır silahlar 43 tırla getirildi. Bu silahlar ve zırhlı araçlar, yürütülmekte olan Rakka operasyonunda kullanılacak. Zırhlı araçlar daha önce bize gönderilmişti ama yetmiyor. Rakka'yı kuşatmak üzereyiz. Kentin içine zırhlı araçlarla girmeliyiz, çünkü keskin nişancılar ve IŞİD'in kurmuş olduğu mayınlı bombalı tuzaklara karşı zırhlı araçlarla korunmamız gerekiyor."

'ABD'NİN BÖLGEMİZDE BİNDEN FAZLA ASKERİ VAR'

ABD'nin yakında kendilerine destek olmak için bir grup asker daha göndereceğini aktaran yetkili, " ABD, Rakka operasyonunda ağır silahların kullanması için bir grup asker daha gönderecek. Bu gönderilecek askerler daha önce Irak, Afganistan ve başka yerlerde görev almış askerlerden oluşuyor. ABD'nin şimdi bizim bölgemizde binin üzerinde askeri var. Bu sayı ilerde daha da artacak" dedi.

58c25add61361f146cfa863f.jpg58c25add49678329842286bc.jpg

Kaynak:Sputnik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.