ABD DSG'ye havadan ulaştırma desteği verdi

ABD DSG'ye havadan ulaştırma desteği verdi

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon), Demokratik Suriye Güçleri'nin açıklamasını doğruladı. Pentagon, Rakka'ya bağlı Tabka yakınlarında Demokratik Suriye Güçleri'ne havadan ulaştırma ve ateş desteği verdiklerini belirtti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü Adrian Rankine-Galloway,  Demokratik Suriye Güçleri'ne, Tabka yakınlarında havadan ulaştırma ve ateş desteği verdiklerini açıkladı.

Galloway, DGS üyelerinin ABD'ye ait hava araçlarıyla taşındığını doğruladı.

Tabka Barajı'nın alınması için indirilen güçlerin YPG'li olmadığını belirten Galloway, DSG bünyesindeki Suriye Arap Koaliasyonu'ndan olduğunu söyledi.

DSG bugün sosyal medyadan yayımladığı açıklamada, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun öğle saatlerinde Rakka'ya bağlı Tabka yakınlarına paraşütle Amerikan askeri ve DSG'lileri indirdiğini iddia etmişti.

Açıklamada, operasyonun amacının, stratejik Tabka bölgesinin ele geçirilmesi  ve Suriye ordusunun bu yönde ilerlemesinin engellenmesi olduğu belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.