ABD Başkanı Trump'tan vize yasağı açıklaması

ABD Başkanı Trump'tan vize yasağı açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, vize yasağına dair, "Bizi ve ülkemizi yok edecek olanların değil, sadece bizi seven, sevmek isteyen ve ülkemizi nihayetinde sevecek olanların girişine müsaade edecek güçlü bir programa ihtiyacımız var" dedi.

Trump, Florida'nın Tampa kentine bulunan ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığına (CENTCOM) bağlı MacDill Hava Üssü'nde askerlerle öğle yemeği yedikten sonra üst düzey subaylara hitap etti.

ABD Başkanı Trump, IŞİD karşıtı koalisyon ortaklarının salonda bulunan temsilcilerine teşekkür ederek, "Biz iftiharla yanınızdayız ve sizin güvenliğiniz için savaşıyor olacağız. Onlar da bizim güvenliğimiz ve özgürlüğümüz için savaşıyorlar" ifadelerini kullandı.

'GÜÇLÜ BİR PROGRAMA İHTİYACIMIZ VAR'

"Bugün burada tek ses olarak ölüm ve yıkım kuvvetlerine şu mesajı veriyoruz: Amerika ve müttefikleri sizi yenecek. Onları yeneceğiz. Radikal İslami terörü yeneceğiz. Onların ülkemizde kökleşmesine müsaade etmeyeceğiz." diyen Trump, yedi İslam ülkesi vatandaşlarına uyguladığı vize ve ülkeye giriş yasağına işaret ederek, "Son günlerde ne yaptığımızı gördünüz. Bizi ve ülkemizi yok edecek olanların değil, sadece bizi seven, sevmek isteyen ve ülkemizi nihayetinde sevecek olanların girişine müsaade edecek güçlü bir programa ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

ABD ORDUSUNA YATIRIM TAAHHÜDÜ

Amerikan ordusunun ekipman konusunda birtakım eksiklikleri bulunduğuna değinen Trump, savunma alanında büyük yatırımlar yapma sözü verdi.

'MÜTTEFİKLERİMİZ PAYLARINI ADİL ÖDEMİYOR'

Konuşmasında NATO üyelerinin çoğunun paylarına düşen savunma harcamalarını yapmadığını savunan Trump, şunları söyledi: "Müttefiklerimizin paylarını adil ödemelerini sağlamalıyız. Bu, bize haksızlık. NATO'yu güçlü bir şekilde destekliyoruz. Sadece tüm NATO üyelerinin NATO ittifakına yapmaları gereken finansal katkılarını tam ve yerinde yapmalarını istiyoruz. Çoğu yapması gereken harcamayı yapmıyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.