ABD Başkanı Trump, başkanlık seçimlerinin ertelenmesini istedi

ABD Başkanı Trump, başkanlık seçimlerinin ertelenmesini istedi

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım'da yapılacak olan başkanlık seçimlerinin ertelenmesini istedi.

Donald Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamada, postayla mevcut şartlarda oy kullanılması halinde 2020 seçimlerinin, ABD'nin tarihindeki en hatalı ve hileli seçimler olacağını savundu.

Bunun ABD için büyük bir utanç kaynağı olacağını belirten Trump, "İnsanlar uygun ve güvenli şekilde oy kullanana dek seçimi erteleyin???" ifadelerini kullandı.

ABD'de birçok eyalet koronavirüs salgını nedeniyle postayla oy kullanılmasını kolaylaştırmak istiyor.

Bu ay başında altı eyalet (California, Utah, Hawaii, Colorado, Oregon ve Washington), tüm oyların postayla kullanılmasını planladıklarını açıklamıştı.

Ülkede 50 eyaletin yarına yakını hali hazırda postayla oy kullanılmasına izin veriyor.

Trump ise uzun süredir seçimlerde postayla oy kullanılmasına karşı çıkıyor ve bunun hile ihtimalini artıracağını söylüyor. Ancak bu iddiasını kanıtlayabilmiş değil.

ABD'de 3 Kasım'da hem başkanlık hem de Kongre ara seçimleri yapılacak.

Kongre ara seçimlerinde 450 üyeli Temsilciler Meclisi'nin tamamı ve 100 üyeli Senato'nun üçte biri için sandık başına gidilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.