Abadi: Şimdi Irak güçlü ve tek parça

Abadi: Şimdi Irak güçlü ve tek parça

Irak Başbakanı Haydar Abadi, Irak’ın her zamankinden daha güçlü ve tek parça olduğunu söyleyerek, Irak Ordusu’nun tahmin edilenden daha hızlı ilerlediğini bildirdi.

 Başbakan Haydar Abadi bugün gerçekleştirdiği haftalık basın toplantısında, “Musul’un batısına iki gün önce operasyonlarımız başladı. İlk iki gün ve bugünün ilk saatlerinde kahraman askerlerimiz önemli ölçüde ilerledi” şeklinde konuştu.
 
Abadi, “Ordumuz planladığımızdan daha erken ilerlemeyi başardı ve birkaç bölgede kontrolü sağladı” dedi.
 
Abadi ayrıca, “Düşman karşımızda çökmüş durumda ve eskisi gibi savaşamıyor. Güçlerimizin hızla ilerleyişi düşmanın çöktüğünün bir ispatıdır” ifadelerinde bulundu.
 
Musulluların Irak Ordusu’na destek olduğunu dile getiren Abadi, “IŞİD’lilerin yerlerini tesbit etmemizde Musul halkı bize yardımcı oluyor. Böylece sivillere zarar gelmeden IŞİD mevzileri hedef alınıyor. Uçaklarımız bombalamadan önce operasyon yapılması istenen bölgelerin fotoğraflarını çekerek, sivillerin olup olmadığı tesbit ediliyor. Tüm bu aşamalardan sonra operasyon gerçekleştiriliyor” dedi.
 
IŞİD’in Cami ve ibadet yerlerini kendine kalkan olarak kullandığını belirten Haydar Abadi sözlerine şöyle devam ediyor:
 
“Ne yazık ki IŞİD, cami, kamu binaları ve sivil halka ait evleri kalkan olarak kullanıyor. Koalisyon ve Irak Hava Komutanlığı, hedeflerini çok dikkatle seçiyor. Yüksek Komutanlık Merkezi’nin emri dışında hiçbir kararda bulunamıyor.”
 
Abadi, “Hiç kimse IŞİD’in bu şekilde yenileceğine inanmıyordu çünkü herkes Irak’ın parçalandığını, güçsüzleştiğini ve bir daha toparlanamayacağını düşünüyordu. Bağdat ve Kürdistan arasındaki bölgeler IŞİD’in eline geçtiği için birbirimizden kopmuştuk” şeklinde konuştu.
 
Irak’ın her zamankinden daha çok birlik içinde olduğunun altını çizen Abadi, “Türkiye güçleri Musul’a girdiği zaman bizim Musul’da tek bir askerimiz bile yoktu, biz Musul’dan 200 kilometre uzaklıktaydık ancak şimdi Allaha’a şükür Musul’dayız. Irak artık her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içerisinde. Şimdi Irak güçlü ve tek parça” vurgusunda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.