AB ve TOBB Mesleki Eğitim merkezi'nden Hakkari'deki Gençlere iş imkanı!

AB ve TOBB Mesleki Eğitim merkezi'nden Hakkari'deki Gençlere iş imkanı!

Avrupa Birliği (AB) ve TOBB Mesleki Eğitim Merkezi İşsiz gençlere kurs müjdesi verdi.

Hakkari TOBB Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı duyuruda ; Avrupa Birliği ( AB) destekli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) tarafından “ Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi hibe programı” kapsamında finanse
edilen “Çiçekler solmadan…” isimli projesi kapsamında kurslar açılacağı ve kurslar tamamlandığında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı kurs belgesi verileceği belirtildi.

Açılacak olan kurslar;

Karo ve fayans döşeme kursu : 720 saat

 Metal teknolojileri/ kaynakçılık kursu : 800 saat

 Yöresel kıyafet dikim kursu : 720 saat

 Yöresel kilim dokuma kursu : 480 saat

 Sıhhi tesisat kursu : 720 saat

 Bilgisayar ve web tasarımı kursu : 680 saat

Ayrıca kurs sonununda kursiyerlere  MEB onaylı kurs belgesinin yanı sıra .kursların sonunda açılacak girişimcilik kursuna kursiyerlerin alınacağı ve girişimcilik belgesi de verileceği kaydedildi. 

Mart ayının 1 inde başlayacak olan kurslara başvuru yapmak isteyen kursiyerlerin son günün 28 Şubat olduğu ifade edilirken, müracaatların Merzan Mahallesi Sanayi Caddesinde bulunan TOBB Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne yapılması gerektiği belirtildi. 

ayrıca yöresel kilim dokuma , yöresel kıyafet dikimi ve bilgisayar ve web tasarımı
kurslarının ise sadece bayanlara yönelik olduğu ve toplmada 75 kursiyerin alınacağı kaydedilirken, diğer kurslara ise 25 er kişinin alıncağı öğrenildi. 

Not: Detaylı bilgi almak isteyen adaylar 0438 211 9926- 0498 211 4940 nolu telefonları arayabilirler. www.ciceklersolmadan.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.