AB Komisyonu korona aşısı için 2,7 milyar euro ayırdı

AB Komisyonu korona aşısı için 2,7 milyar euro ayırdı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, önümüzdeki günlerde geliştirilmesi için çalışmaların devam ettiği koronavirüs aşılarının haklarını satın almak için 2,7 milyar euro bütçe ayırdı.


Hollanda Televizyonu’na (NOS) göre, AB Komisyonu, aşı çalışması yapan çeşitli üretici şirketlerin haklarını satın almak istiyor.

Komisyon, Hollanda, Fransa, Almanya ve İtalya'nın, aşı konusunda İngiliz ilaç firması AstraZeneca ile imzaladığı anlaşmayı, olumlu buluyor.

AB Komisyonu, aşıların satın alınması için 2,7 milyar euro kaynak sağlayacak.

Komisyon, koronavirüsün neden olduğu büyük ekonomik hasar göz önüne alındığında, paranın hızlı bir şekilde telafi edileceğini düşünüyor.

Komisyona göre, aşı geliştirme konusunda kazanılan her ay, birçok canın kurtarılmasının yanı sıra, milyarlarca euroluk tasarruf da sağlayacak.

Brüksel yönetimi, parasal desteğin yanı sıra, aşı geliştirme sürecinin hızlandırılması için, tescil koşullarının esnetilmesini de planlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.