9 ilaç şirketinden ortak 'Korona aşısı' açıklaması

9 ilaç şirketinden ortak 'Korona aşısı' açıklaması

Dünyanın önde gelen dokuz ilaç şirketi, ortak bir açıklama yaparak, "bilimin yanında olduklarını" ve etkinliği ile güvenliği titizlikle kanıtlanan kadar hiçbir koronavirüs aşısını piyasa sunmayacaklarını söyledi.

Açıklamaya imza atanlar arasında Pfizer, Modena ve AstraZeneca gibi etkin bir aşı geliştirme ihtimali yüksek şirketler de yer alıyor.

Şirketler, koronavirüs aşısıyla ilgili verecekleri kararın "kapsamlı ve yüksek kaliteli klinik testlerin" sonuçarına dayanacağını ve ABD Gıda ve İlaç Kurumu gibi düzenleyici kurumların yönlendirmelerine uyacaklarını söyledi.

Şirketler, "Bu vaadin, Covid-19 aşılarının incelendiğini ve sonunda onay alabileceği titiz bilimsel ve düzenleyici süreçlere yönelik kamuoyunun güveninin tesis edilmesine yardımcı olacağına inanıyoruz" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı bazı konuşmalarda 3 Kasım'da başkanlık seçimleri öncesinde aşı çalışmaların tamamlanıp, kullanıma hazır hale gelebileceğini söyledi.

Bu açıklamalar, bazı bilim insanları tarafından aşı geliştirme çalışmalarının siyasileştirilmesi olarak yorumlanmış ve eleştirilere neden olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.