750.000 sivil, militanların kontrolündeki bölgelerde

750.000 sivil, militanların kontrolündeki bölgelerde

Musul’da Irak güvenlik güçlerinin kentin doğusunda kontrolü tamamen kontrol altına almak için başlattığı operasyonlar devam ederken, yardım kuruluşları yaklaşık 750.000 kişinin, teröristlerin bulunduğu bölgelerde olduğu uyarısında bulundu.

Yüzlerce sivilin Irak ordusuna bağlı helikopterlerin havadan desteğiyle Musul’un Raşidiye Mahallesi’nden kaçmayı başardığı aktarılırken, en az 2 Irak ordusu askerinin intihar saldırıları nedeniyle yaralandığı belirtildi.

Irak Savunma Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, Musul’un doğusunun tamamen kontrol altına alındığı ifade edilmiş ve IŞİD militanlarının Dicle nehrinin doğusunda ellerinde tuttukları son cepten de çıkarıldıkları kaydedilmişti.

Kentin doğusunun neredeyse tamamı militanlardan arındırılırken, BM yetkilisi Lise Grande, Batı Musul’daki sivillerle ilgili kaygı duyduklarını söyledi. Grande, “Nehrin batısındaki yüzbinlerce insanı korumak için gereken önlemlerin alındığını umuyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.