75 yıl önce batan Alman denizaltısı bulundu

75 yıl önce batan Alman denizaltısı bulundu

Rebikoff-Niggeler Vakfı, Alman araştırmacıların Atlantik Okyanusundaki Azorlar takımadaları yakınlarında 2. Dünya Savaşı sırasında batmış bir Alman denizaltısı bulduklarını açıkladı.

Derin sularda yaşayan canlıların araştırılması amacıyla 1994 yılında Portekiz'e bağlı olan Azorlar'da kurulan ve araştırma projelerinin yanında belgeseller de çeken Rebikoff-Niggeler Vakfı'nın (FRN) açıklamasında, Alman araştırmacılar Kirsten ve Joachim Jacobson'un geçtiğimiz eylül ayında Pico adasının açıklarında yaklaşık 900 metre derinlikte bir Alman U-581 denizaltısına rastladıkları bildirildi.


Açıklamaya göre denizaltı tam 75 yıl önce Portekiz'in Orto kentindeki limana giriş yapmış ve diğer bir Alman gemisi ile birlikte oradan ayrılmak üzere olan İngiliz gemilerini batırmayı amaçlamıştı.

Ancak denizaltıyı fark eden İngiliz destroyer 'Westcott' hemen takibe geçmiş ve Pico adasının güneybatısında torpido atışlarıyla aracı batırmıştı.

Denizaltında görevli 46 Alman denizciden 42'si kurtarılmış ve İngilizler tarafından esir alınmıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı da geçtiğimiz yıl Barents Denizinde 2. Dünya Savaşından kalma U-307 Alman denizaltısının bulunduğunu açıklamıştı.

Rus askeri uzmanlar batan denizaltı ile ilgili bilgi ve belgeleri Alman yetkililere ulaştırmıştı.

1027063215.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.