7 ilde 16 yangın devam ediyor

7 ilde 16 yangın devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 33 ilde 167 orman yangınının kontrol altına alındığını bildirdi.

Pakdemirli, Twitter hesabından orman yangınlarıyla ilgili son durumu ayrıntıları içeren bir infografikle paylaşarak, “Orman yangınları son durum, 33 ilde 167 yangın kontrol altına alındı. Ormanın kahramanlarının 7 ilde, 16 farklı yangınla olan mücadelesi durmadan devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın Manavgat ilçesinde AFAD Koordinasyon Merkezi’nde devam eden yangınlarla ilgili açıklama yaptı. Çavuşoğlu, bir şirketin İsrail’deki bir şirketten kiraladığı 2 uçağın bugün geleceğini belirterek, “Ukrayna’dan özel şirketten bulup da kiraladığımız 4 helikopter Isparta Havalimanı’na indi” dedi. KKTC’den 21 kişilik bir ekibin yola çıktığını aktaran Çavuşoğlu, “Azerbaycan’dan yarın (bugün) sabah 1 uçak ve içerisindeki 10 personel ve 40 itfaiye aracıyla da 150 personel karadan ülkemize gelecekler” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.