635 korucu görevden uzaklaştırıldı

635 korucu görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, 'devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulundukları' ve örgütlerle irtibatları tespit edildiği gerekçesiyle 635 korucunun görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Toplu görevden uzaklaştırma uygulaması korucular için de başlatıldı. İçişleri Bakanlığı kararıyla bugün 635 korucu görevden alındı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 559 korucunun ‘devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya irtibatı bulunduğu’ öne sürüldü.

Açıklamada ayrıca 76 korucunun da ‘kaçakçılık’ ve ‘uyuşturucu ticaretine karışmak’tan görevden uzaklaştırıldığı ifade edildi.

Görevden almaların, 442 sayılı Köy Kanunu’nun 74 ve devamı maddeleri ile 2008/13105 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla kabul edilen Yönetmeliğe istinaden gerçekleştirildiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.