60 kişilik aile pil ve ilaçlar ile hayata tutunuyor!

60 kişilik aile pil ve ilaçlar ile hayata tutunuyor!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaşayan Ekren ailesi, kalplerine takılı pil ve ilaçlar sayesinde yaşama tutunuyor. 60 ferdi hala bu hastalıkla boğuşan aile, dertlerine derman bulunmasını istiyor. 

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaşayan Ekren ailesi, erken yaşta ölümlere neden olup, ölümcül kalp ritim bozukluğu hastalığı olarak da bilinen "Kısa QT Sendromu (KQTS)" hastalığına yakalanmaları nedeniyle yıllardır sağlıklarına kavuşmak için yoğun bir mücadele içerisinde. Ekren ailesi üyeleri, dünya genelinde sadece 6 aile ve toplam 150 kişide tespit edilen bu hastalığa yakalandıklarını 2014 yılında bir yakınlarını kaybetmeleriyle öğrendi.
 
Yaşanan ölümün ardından aile bireylerinin tümünden kan örnekleri alındı. Yapılan tetkiklerin ardından Ekren ailesi ve akrabaları olan bazı aile fertlerinin çoğunda bu hastalık teşhis edildi. 
 
ÇOK SAYIDA FERTLERİNİ KAYBETTİLER 
 
Hastalığın teşhis edilmesinin ardından 18 yaşından büyük bazı aile bireylerinin kalbine olası krizlere karşı pil takılırken, sayıları 30'u aşan çocuklar için ise ilaç tedavisi uygulanmaya başladı. 
 
Bugüne kadar 20 dolayında yakınlarını bu hastalık yüzünden kaybeden aile, hemen her ay kontrol için Diyarbakır'a gitmek zorunda. Yakalandıkları hastalık dolayısıyla zor günler geçiren Ekren ailesi fertleri, uluslararası sağlık örgütleri ve yetkililerinden sağlıklarına bir an önce yeniden kavuşmak için destek istedi.
 
'PİLLER 30 BİN TL'Yİ BULUYOR'
 
Hastalıktan dolayı birçok yakını kaybeden ve çocuklarında da aynı hastalık teşhis edilen Mehmet Ekren, bugüne kadar tedavi için nerdeyse kent kent gezdiğini ancak bir çare bulamadıklarını dile anlattı.
 
Tedavilerinin büyük bir bölümünün Diyarbakır'da yapıldığını dile getiren Ekren, ailesimdem şimdiye kadar 6 kişiye pil takıldığını kaydetti. 18 yaşından küçük aile bireylerine pil takılamadığını gibi, gerekli olan ilaçları da Türkiye'de bulunmaktan yakınan Ekren, "Hastalığın tespit edildiği en büyük aile biziz. Her ay kontrole gitmek zorundayız. Bu da ciddi bir maddiyat gerektiriyor. Ayrıca piller devlet destekli olmadığı zaman fiyatları 30 bin TL'yi buluyor" dedi.
 
'KONTROL CİHAZI BURAYA GETİRİLSİN'
 
Yakalandıkları bu hastalık karşısında çaresiz olduklarını ifade eden Ekren, tedavileri için gerekli olan tıbbi cihazın kendilerine yakın bir noktaya getirilmesini istiyor. Ekren, bu konuda yetkililere "Çocuklar için gerekli olan ve yurtdışında bulunan ilaçların temin edilmesini istiyoruz. Ani ölüme neden olan bu hastalığı yenebilmek için destek bekliyoruz" sözleriyle seslendi.
 
KALBİNDE PİL BULUNAN EKREN'DEN DESTEK ÇAĞRISI
 
Kalbinde pil bulunan 9 çocuk annesi Felek Ekren ise, yakalandıkları hastalığın artık çekilmez bir hal aldığından yakındı Kızının teşhis edilen bu hastalığı dolayısıyla eşi tarafından terk edildiğini belirten anne Ekren, "Ne yapacağımızı bilmiyoruz” diyerek, kendilerine destek verilmesini istedi.(MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.