6 Milletvekilin danışmanı hakkında dava açıldı

6 Milletvekilin danışmanı hakkında dava açıldı

TBMM Anayasa Komisyonu toplantısının ardından milletvekilleriyle birlikte 'örgüt propagandası' yaptıkları iddiasıyla, HDP milletvekillerin 6 danışmanı hakkında dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, TBMM'de 2 Mayıs 2016'da yapılan Anayasa Komisyonu toplantısının ardından HDP'li milletvekilleriyle Meclis koridorlarında, 'Biji Serok Apo' söyledikleri gerekçesiyle HDP milletvekili danışmanı 6 şüpheli için başlatılan soruşturma tamamlanarak, iddianame düzenlendi.

İddianamede, şüpheliler Hasan K., Metin K., Muhammed K., Murat G., Olcay Ç. ve Zülküf K. hakkında, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Hukuk Hizmetleri Başkanlığı'nca yapılan idari tahkikat sonucunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'nın, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen rapor ve temin edilen görüntüler üzerinden şüphelilerin HDP milletvekilleri ile birlikte grup halinde hareket ederek toplantı salonu terk ettikleri esnada ve TBMM koridorlarında 'Biji Serok Apo' diye slogan attıkları ve 'Gerilla'yı söylediklerinin tespit edilmesi üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.