6 ilde, 11 yangın sürüyor

6 ilde, 11 yangın sürüyor

Bakanlığın açıkladığı son bilgiye göre, Antalya’da 2, Muğla’da 5, Isparta, Denizli, Balıkesir ve Manisa’da birer yangın sürüyor.

Türkiye, orman yangınları mücadelesine sekizinci günde devam ediyor. Bakanlığın açıkladığı son bilgiye göre, Antalya’da 2, Muğla’da 5, Isparta, Denizli, Balıkesir ve Manisa’da birer yangın sürüyor. Manavgat’taki orman yangınıyla ilgili gözaltına alınan zanlı tutuklandı.

İstanbul Kağıthane’de mobilya atölyesinde yangın

Türkiye’de 8 gündür peş peşe başlayan ve henüz tamamı kontrol altına alınamayan orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangınlarda son duruma ilişkin “6 ilde, 11 farklı yangınla mücadele devam ediyor, 32 ilde 152 yangın kontrol altına alındı” bilgisini paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangın bölgeleri olan Muğla’da tedavisi devam eden 36 hasta olduğunu ve 1 kişinin vefat ettiğini, Antalya’da ise tedavisi devam eden 11 hasta olduğunu ve 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Orman yangınlarıyla mücadeleye Azerbaycan, İran, Rusya, Hırvatistan, İspanya ve Ukrayna’dan toplamda 18 hava aracı destek veriyor.

28 Temmuz’dan beri süren yangınlarda Muğla’da 1, Antalya’da 7 kişinin hayatını kaybetti.

Muğla Milas’ta yangın hızla ilerleyerek termik santrale kadar geldi. Alevlerin termik santral yakınına ulaşmasının ardından bölge acilen boşaltıldı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat TELE1’de Gece Bülteni’nde Milas’ta son durumu anlattı. Tokat, “Tokat, “Maalesef en baştan beri yaptığımız tüm çağrılar yanıtsız kaldı. Evvelsi gün öğle saatlerinde bir uçak, akşam saatlerinde bir uçak su attı. Biz bir daha Milas’ta uçak göremedik. Uçakla müdahale yapılamadığı için yangın santrale kadar geldi.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.