50 bin doları geçti

50 bin doları geçti

Bitcoin 'kritik seviye' olarak adlandırılan 50 bin dolar bandını yeniden geçti. Dolar ise 8,49 liradan haftaya başladı.

Kripto para birimleri kripto para borsası Coinbase ve çevrim içi ödeme platformu PayPal'dan gelen açıklamalarla yükselişe geçti. İlk 100'de yer alan kripto paraların 94'ü son 24 saatte değer artışı sağladı.

50 bin 328 dolara kadar yükselen Bitcoin, saat 10.00 itibariyle 50 bin 180 dolardan işlem görüyor. Bitcoin'in son 24 saatteki kazancı ise yüzde 2,55 oldu.

Nisan ayında 65 bin doları gören Bitcoin daha sonra hızlı bir düşüş trendine girerek 29 bin dolara kadar gerilemişti.

Ethereum'un fiyatı yüzde 2.6 yükselerek 3 bin 342 dolara yükseldi. Dogecoin ise yüzde 1,5 yükselerek 32 cente çıktı. 

Kripto para birimlerindeki yükselişte geçen hafta yaşanan iki gelişme rol oynadı. 403 milyon kullanıcı olan çevrim içi ödeme platformu PayPal'ın, ilk olarak ABD’de başlattığı kripto para alım, satım ve saklama işlemlerinin İngiltere'de de başlatılacağını açıklaması, kripto paraların değerlenmesine neden oldu. Kripto para borsası Coinbase'in bilançosuna 500 milyon daha kripto para dahil edeceğini ve ileriye dönük toplam kârın yüzde 10'unu kripto paraya yatıracaklarını duyurması da bir başka etken oldu. 

İstanbul serbest piyasada dolar 8,49 liradan, euro 9,96 liradan haftaya başladı.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 8,50 lira, euronun satış fiyatı ise 9,92 lira olmuştu.

Altının ons fiyatı 1786 dolardan satılıyor. İstanbul serbest piyasada gram altın 487, çeyrek altın ise 799 lira.

Küresel pay piyasalarında geçen hafta negatif bir seyir izlenmesinin ardından yeni haftada yatırımcılar, Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu ve yoğun veri gündemini takip edecek. Analistler, Jackson Hole toplantıları kapsamında cuma günü konuşma yapacak olan Fed Başkanı Jerome Powell'ın, varlık alımlarının azaltılması konusunda yapacağı yönlendirmelerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.