5 İlde HDP, SES ve TÜM BEL-SEN’e Gözaltı Operasyonu

5 İlde HDP, SES ve TÜM BEL-SEN’e Gözaltı Operasyonu

Eski HDP’li Vekil Mülkiye Birtane ve SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden de dahil çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası'na (TÜM BEL-SEN) yönelik Ankara, Diyarbakır, İstanbul, Bursa, İzmir’de gözaltı operasyonu düzenlendi.

Gözaltına alınanlar arasında eski HDP Kars Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Divan Üyesi Mülkiye Birtane ile SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden de bulunuyor.

MA'nın geçtiği bilgiye göre gözaltına alınan kişilerden isimlerine ulaşılanlar şöyle:

Eski HDP Kars Milletvekili ve DTK Divan Üyesi Mülkiye Birtane, SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, SES emekli üyesi Ramazan Taş, TÜM BEL-SEN Genel Sekreteri Yılmaz Yıldırımcı, TÜM BEL-SEN Merkez Yürütme Kurulu üyesi Adem Kaya, TÜM BEL-SEN Denetleme Kurulu Başkanı Yusuf Güler, HDP'den eski il yöneticisi Bahadır Demircan, Yenimahalle eski İlçe Eş Başkanı Mahabat Akın, Çankaya eski ilçe yöneticisi Davut Çalışır, Haydar Üstündağ, Zeki Işıl, Lezgin Kutup, Aydın Keleş, İzmir MYK üyesi Mahfuz Güleryüz, Parti Meclisi (PM) üyesi Gülay Gün Bilici, Menemen İlçe Yöneticisi Mustafa Aydın, üye Katibe Ekyüce ve avukat Emrah Öner.

SES Genel Merkezi gözaltı operasyonu sonrası Twitter’dan şu mesajı paylaştı:

Eş Genel Başkanımız Gönül Erden bu sabah evi basılarak hukuksuzca gözaltına alınmıştır. Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin mücadelesini engellemeye dönük bu tutumu kabul etmiyoruz, Eş Başkanımız derhal serbest bırakılsın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.