4 ilde DTK operasyonu: 24'ü avukat 72 gözaltı

4 ilde DTK operasyonu: 24'ü avukat 72 gözaltı

DTK yönelik soruşturma kapsamında 4 ilde operasyon düzenlendi. Hakkında gözaltı kararı bulunan 101 kişiden 24'ü avukat 72 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Diyarbakır, İzmir, Şırnak ve Adıyaman'da çok sayıda eve baskın düzenlendi. 

Soruşturma kapsamında çoğu avukat toplam 101 isim hakkında gözaltı  kararı verilirken, operasyonlarda şu ana dek toplam 72 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 24’ü avukat.

Dört kişi Covid-19 pozitif olması sebebiyle gözaltına alınmadı. Polis iki adet ruhsatsız tabanca, toplam 165 adet fişek ile çok sayıda dijital materyal, toplatma kararı bulunan kitap, dokümana el konulduğunu belirtti. 

Gözaltına alınanların Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne götürüldüğü bildiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.