31 yıl sonra tahliye edildi

31 yıl sonra tahliye edildi

Rize E Tipi Kapalı Cezaevi’nden 31 yıl ardından tahliye edilen Mesut Çelebi, “31 yılın ardından fiziki olarak özgür bir şekilde ülkemde, halkım ve ailemleyim. Bizim için sadece direniş alanı değişti” dedi.

Rize E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mesut Çelebi, 31 yıl sonra tahliye edildi. Wan’da 12 Haziran 1992 tarihinde gözaltına alınan Çelebi’ye, ardından çıkarıldığı Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak” iddiasıyla müebbet hapis cezası verildi. İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) Hasta Mahpus Listesi’nde yer alan Çelebi, tutukluluğu boyunca Wan, Mûş, Erzirom, Yozgat, Amed ve Rize cezaevlerinde kaldı.

Tutuklu bulunduğu Rize E Tipi Kapalı Cezaevi’nden çıkan Çelebi, bugün memleketi olan Amed’e geldi. Rezan ilçesinde bulunan evinin önünde, aile bireyleri ve yakınları tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılanan Çelebi, yaşadığı hisleri şu cümlelerle paylaştı: “31 yılın ardından fiziki olarak özgür bir şekilde ülkemde, halkım ve ailemleyim. Her yandan keyifliyiz. Bizim için sadece direniş alanımız değişti. Fiziki olarak tutsak olsak da zihinsel olarak özgürdük.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.