3 ilde ekmeğe zam

3 ilde ekmeğe zam

İzmir, Uşak ve Sakarya'da ekmeğe zam yapıldı.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın Temmuz ayı başından itibaren ekmeğe zam yapılacağı açıklamasının ardından bazı illerde ekmeğe zam geldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve İzmir Fırıncılar Odası imzasıyla yayınlanan belgede yer alan fiyat tarifesine göre, 5 liradan satılan gramajı 200 gram olan ekmek 7 liraya satılacak.

Uşak'ta da fırıncıların zam talebinde bulunması sonrasında Ekmek Fiyatı Belirleme Komisyonu, 5 liradan satılan 210 gram ekmeğin, gramajının 250 grama, fiyatını da 7,5 liraya yükseltildiğini duyurdu.  

SAKARYA'DA DA ZAM

Sakarya Fırıncılar Odası'nın talep ettiği ekmek zammı ise, SESOB Fiyat Tespit Komisyonu'nda 9 Haziran'da onaylanmıştı. Onaylanması için bakanlığa gönderilen fiyat listesine göre, 200 gramı 5 liradan satılan ekmek 250 grama çıkartılarak 7,5 liradan satışa sunulacak. 6 Lira olan simit ise 7,5 liraya çıktı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.