3 bin rakımlı Berçelan yaylasında kayaklı yamaç paraşütü yaptılar

3 bin rakımlı Berçelan yaylasında kayaklı yamaç paraşütü yaptılar

Hakkari'nin 3 bin rakımında bulunan Berçelan yaylasında, tur kayağı ve kayaklı yamaç paraşütü yaptılar.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Üniversitesi ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı iş birliğinde yürütülen “Görürsen Her Yer Güzel” isimli proje kapsamında Hakkâri merkeze 23 km uzaklıkta bulunan 3 bin rakımlı Berçelan yaylasında 19 Mayıs’ta tur kayağı ve kayaklı yamaç paraşütü yapıldı.

Hakkari Üniversitesi ile DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı iş birliğinde yürütülen “Görürsen Her Yer Güzel” isimli proje ile Hakkari’nin doğa sporları rotaları kitabı ve doğa sporları tanıtım filmi hazırlanacaktır. Yürütülen proje kapsamında Mayıs ayında Berçelan yaylasına çıkan Üniversite Öğretim Görevlisi Emin Yıldırım, Öğretim Görevlisi Murat Adıyaman, Kayakçı ve yamaç paraşütü pilotu Recep Can ile Mazlum Tekçe adrenalin dolu anlar yaşadı.

Öğretim Görevlisi Emin Yıldırım: “Hakkâri, doğa sporları potansiyeli açısından çok zengin ve bakir bir bölge. Aynı mevsimde birçok farklı branş aynı anda yapılabilmekte ve iklimi çok uzun sürmektedir. Bulunduğumuz Berçelan yaylasında 19 Mayıs olmasına rağmen bölgede kar kalınlığı yaklaşık 2 metre, kar Haziran ayının sonuna kadar kalabilecek durumda. Bu mevsimde bu şartlar tur kayağı ve kayaklı yamaç paraşütü için çok büyük bir fırsat ve zenginliktir” dedi.

Proje yürütücüsü Öğretim Görevlisi Murat Adıyaman: “Hazırlanacak tanıtım filmi ve doğa sporları rotası kitabı kapsamında Kayak, Rafting, Kano, Dağcılık, Kampçılık, Dağ ve Yol Bisikleti, Yamaç Paraşütü, Kayaklı Yamaç Paraşütü ve Tur Kayağı branşları yer alacak. Üniversite olarak amacımız Hakkâri’nin bu alanlardaki potansiyelini açığa çıkarmak başta yöre halkı ve sporcuları olmak üzere il ve ülke dışından birçok doğa sporları tutkunlarının ve sporcularının ilimize gelmelerine öncülük etmek. İlimiz ve ülkemizi ulusal ve uluslararası arenada tanıtmak, bu branşları yaygınlaştırmak ve doğa sporları turizmini canlandırmaktır.” dedi.

_mrt7368.jpg_rta6127.jpg_rta6309.jpg_rta6148.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.