'3 belediye başkanı beraber hareket ediyor, istifa etmeyecekler'

'3 belediye başkanı beraber hareket ediyor, istifa etmeyecekler'

Hürriyet gazetesinin hükümete yakınlığıyla bilinen yazarlarından Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını istediği 3 belediye başkanının anlaşarak beraber hareket ettiğini ve istifa etmeme kararı aldıklarını öne sürdü.

İstifası istenen Bursa Belediye Başkanı: İşimize devam ediyoruz

CNN Türk'te canlı yayına katılan Selvi, Erdoğan'ın istifa etmelerini istediği ve etmemeleri durumunda 'sonuçlarının ağır olacağını' söylediği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe hakkında önemli bir iddiayı gündeme getirdi.

Selvi, şunları söyledi:

"Hava sürekli değişiyor. Dünden bugüne farklı bir iklim oluştu.

3 belediye başkanının aralarında bir iletişim kurulduğu, beraber hareket ettikleri ve istifa etmeme kararı aldıkları haberleri geliyor.

Hem AK Parti hem de kamuoyu açısından yıpratıcı bir hal almaya başladı. Bu süreç uzadıkça kamuoyunda bir yorgunluk oluşmaya başladı."

Öte yandan  Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde gece geç saatlerde hareketlilik yaşandığı görüldü. Kalabalık bir grubun belediye önüne geldiği güvenlik kuvvetlerinin ise kalabalığı içeriye almadığı sosyal medyada paylaşılan videolara yansıdı.

Videolarda ayrıca kalabalıktan kişilerin belediye çalışanı olduğu anlaşılan kişilerle konuştuğu görüldü. Konuşmalarda belediye çalışanı olduğu anlaşılan kadının, "Kadro varsa devletimizde uygun görülürse verilir. Ama sizin bu şekilde beklemeniz size bir şey kazandırmayacak' dediği duyuluyor.

​Bu konuşma kadro bekleyen bazı çalışanların aileleriyle birlikte belediye önüne geldiği şeklinde yorumlandı.

İddialara göre Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı'nın bu geceki kadro tahsisi işleminin iptal olduğu ve dağılınması uyarısına rağmen kadro bekleyen Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bekleyişleri devam etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesiyle ilgisi olmayan 150'ye yakın ismin kadro için davet edildiği, kadro hak edenlerin bunu duyunca Büyükşehir Belediyesi'ne akın ettiği, güvenlik personelinin ise liste dışındakilerin binaya girişine izin vermediği anlaşıldı.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesinde gece yarısı yaşanan kadro operasyonu nedeniyle Çevik Kuvvet polisleri de gelip belediye önünde bariyer kurdu.

Gece yarısı kadro işlemine başlanması ise tartışma yarattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.