23 yıl sonra, İsrail bu defa iki kardeşi ile yeğenini öldürdü

23 yıl sonra, İsrail bu defa iki kardeşi ile yeğenini öldürdü

İkinci İntifada sırasında oğlu Muhammed'i İsrail askerlerinin kurşunlarıyla kolları arasında kaybeden ve Filistin'in sembolü olan Durra, bu defa evleri bombalanan iki kardeşi ile yakınlarını kaybetti.

İşgal altındaki Filistin topraklarında İsrail'e karşı 2000 yılında ilan edilen İkinci İntifada sırasında dünyanın gözleri önünde katledilen 11 yaşındaki Muhammed Durra'nın görüntüleri direnişin simgelerinden oldu. 

23 yıl önce kurşunlardan korumaya çalıştığı 12 yaşındaki oğlunu kucağında kaybeden Cemal Durra, aynı acıyı yeniden yaşadı. 

AA'nın aktardığına göre, Hamas saldırılarının ardından Gazze'ye bomba yağdıran İsrail'in şimdi de kardeşlerinin evlerini vurduğunu ve iki erkek kardeşini, kardeşinin eşini, onların tek kızlarının yanı sıra çoğu çocuk onlarca komşusunu öldürdüğünü dile getirdi.

İşgal güçlerinin çocukları kasten öldürdüğünü vurgulayan Durra, "Her gün çocuklar öldürülüyor. Muhammed'in öldürüldüğü sahne 23 yıldır tekrarlanıyor. Öldürülen her çocuk Muhammed Durra'dır. Muhammed'in kanı halen akıyor." dedi.

İsrail'in Filistin direniş güçleriyle başa çıkamadığını söyleyen Durra, İsrail'in sivilleri Batı'nın silahlarıyla katlettiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.